Groep 5a

Hallo,
Ik ben juf Miranda en ik geef 4 dagen les aan groep 5a, namelijk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Op donderdag staat Juf Jorine voor de klas.
Ik sta al 23 jaar voor de klas en de meeste jaren daarvan geef ik les in de middenbouw. Dit vind ik ook de leukste groepen. Ik vind humor erg belangrijk in de klas. Daarnaast vind ik een stuk beweging en rustgevende oefening een mooie onderbreking van de drukke dag.
In groep 5 werken we hard aan rekenen, taal, spelling, lezen, maar we hebben ook een aantal nieuwe vakken. Zo leren we Engels met behulp van de methode Join In. Ook beginnen we geschiedenis met behulp van Brandaan, Aardrijkskunde met Meander en Natuur en techniek met Naut. De meeste leerlingen vinden dit leuke vakken.
Rondom het sociaal emotioneel leren werken we met PAD. De leerlingen leren bij een conflict eerst even rustig te worden, door bijvoorbeeld op de (schild)PAD te gaan zitten en als ze rustig zijn het met hun klasgenoot op te lossen. Dit kan alleen of met behulp van de leerkracht. Tijdens de PAD lessen bespreken we verschillende emoties en wat je voelt bij die emotie. Zo leren de leerlingen hun eigen en die van een ander kennen en te herkennen.

Miranda Böseler mboseler@prisma-scholen.nl Werkt op ma, di, wo, vr
Jorine de Bruin jdebruin@prisma-scholen.nl Werkt op donderdag in groep 5a. Op maandag en vrijdag in groep 3a.