Groep 3A

Hoi!
Wij zijn juf Jorine en juf Daniëlle. Op maandag en vrijdag is juf Jorine in de klas. Zij staat verder nog voor groep 5a op donderdag.
Op dinsdag, woensdag en donderdag is juf Daniëlle er.

Groep 3 is een spannend jaar! Hier gaan de kinderen écht beginnen met het leren lezen en schrijven.
Het enthousiasme dat hierbij komt kijken slaat ook over op ons als leerkrachten en maakt dat het werken in groep 3 elke dag weer een feestje is!
Om de dag leren we een nieuwe letter, waar we meteen woorden mee gaan maken. Na de herfstvakantie zijn we ook begonnen met het aan elkaar leren schrijven van de letters.
Ook maken we in groep 3 al echte dictees (eerst op de letterdoos en later op ons wisbordje).
Bij rekenen zijn we vooral bezig met de getallenlijn tot en met 20 en met het oefenen van splitsen en plus- en minsommen.
We maken ook vaak gebruik van coöperatieve werkvormen en gaan soms naar buiten om op een bewegende manier te oefenen met wat we geleerd hebben!

Naast de basis die gelegd wordt wat betreft lezen, schrijven en rekenen is er in onze klas ook veel aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen.
Als je in groep 3 zit hoort daar ander gedrag bij dan wanneer je nog een kleuter bent.
We leren hoe we zelfstandig kunnen werken, hoe we zelf ruzietjes kunnen oplossen en hoe we nog beter kunnen samenwerken!
Groep 3 is dus een erg belangrijk, maar vooral ook heel leuk jaar! We genieten elke dag van alles wat de kinderen ontdekken en wat wij hier zelf ook nog steeds van kunnen leren!

Jorine de Bruin jdebruin@prisma-scholen.nl Maandag en vrijdag voor groep 3a * donderdag groep 5a
Daniëlle van Loenhout-Gulden dvanloenhout@prisma-scholen.nl Dinsdag, woensdag, donderdag voor groep 5a