Van peuter naar kleuter

De peutergroep.

Binnen ons gebouw kunnen kinderen naar de peutergoep. Naar ‘school gaan’ in de peutergroep maakt de overgang naar de basisschool minder groot. Op de peutergroep leren de kinderen (2 – 4 jaar) om met andere kinderen te spelen. Ze zitten samen in de kring, zingen, knutselen en doen spelletjes. Op de peutergroep wordt een vast programma gehanteerd. Dit zorgt voor regelmaat en vertrouwen. Omdat de peutergroep zich in hetzelfde gebouw bevindt als de school, en er uitwisseling tussen de peuters en kleuters plaatsvindt, raken de kinderen vertrouwd met de omgeving.

U kunt contact opnemen met Kibeo om meer informatie te krijgen over de peutergroep.

 

En dan naar de kleutergroep..

Veel kinderen die naar de peutergroep locatie Joseph Lunslaan gaan, stromen door naar de Holtkampschool. Wij zorgen (mits u toestemming verleent) voor een goede overdracht van peutergroep naar kleutergroep.

 

Rondleiding en kennismaking met de school

Wij kunnen ons goed voorstellen dat ouders bij de keuze van een peutergroep ook al meteen de keuze voor een basisschool maken. Daarom zijn ouders die een peutergroep zoeken voor hun zoon of dochter ook al van harte welkom voor een rondleiding door de school en een kennismaking met het team van de school. Neem hiervoor even een kijkje bij het tabblad ‘nieuwe ouders’